Cuvânt înainte

            Cartea „Extinderea perspectivei în formarea managerială: Comportament organizaţional şi leadership” se înscrie în categoria lucrărilor ştiinţifice valoroase, apărute în publicistica românească de specialitate, atât prin conţinut, cât şi prin maniera de tratare a unei problematici de maxim interes pentru teoria şi practica managerială.

            Cele 11 capitole ale acestui produs ştiinţific semnat de Virginia Băleanu şi Sabina Irimie abordează în detaliu cele două importante „zone” de interes pentru succesul managerial al oricărui tip de organizaţie: comportamentul organizaţional şi leadershipul, folosindu-se de o vastă literatură de specialitate existentă în lume şi în ţara noastră, dar şi de experienţa notabilă a autorilor în acest domeniu.

            Sunt evidenţiate dimensiunile istorice ale comportamentului organizaţional  şi leadershipului, cu ajutorul unei abordări retrospective de substanţă, principalele teorii în acest sensibil perimetru de preocupări, alături de semnificative provocări pentru teoria şi practica managerială microeconomică şi socială.

            Subtitlul cărţii – Repere de studiu şi teme de reflecţie – îşi regăseşte cu prisosinţă justificarea în capitole precum Schiţa cadrului managerial de referinţă pentru evoluţia comportamentului organizaţional, Comportamentul şi eficacitatea managerială, Dimensiunea comportamentală a dezvoltării şi performanţei organizaţionale, Leadership – repere generale de studiu şi provocări majore, Abordări funcţionale ale leadershipului prin prisma comportamentului liderului ori Abordări situaţionale şi contextuale ale leadershipului, capitole în care cercetarea documentară şi noutatea ştiinţifică sunt coordonate definitorii.

            Este indiscutabil faptul că apariţia lucrării Extinderea perspectivei în formarea managerială: Comportament organizaţional şi leadership trebuie salutată ca orice noutate publicistică şi că, prin problematica propusă pentru reflecţie, se constituie intr-o carte de referinţă pentru teoria şi practica managerială a organizaţiei.

            De aceea, autorii acesteia trebuie felicitaţi pentru efortul depus şi pentru maniera de prezentare – plăcută, clară şi provocatoare.

 

                                                                       Prof. Univ. Dr. Ion VERBONCU

Academia de Studii Economice – Bucureşti

Anunțuri

BIOGRAFIE SFINX

Anul infiintarii : 1963, la Bucuresti
Gen:
beat, folk rock, rock progresiv, AOR
Componenta:
1964:
Octav Zemlicka (chitara solo, voce)
Corneliu Bibi Ionescu (bas)
Cristian Valica (tobe)
Idu Barbu (clape)
1967:
Octav Zemlicka (chitara solo, voce)
Silviu Hera (chitara)
Petre Iordache (corn)
Corneliu Bibi Ionescu (bas)
Sergiu Zagardan (tobe)
Toni Niculescu (clape)
1970:
Dan Andrei Aldea (chitara solo, vioara, blockflotte, voce)
Corneliu Bibi Ionescu (bas)
Marian Toroimac (tobe)
1974:
Dan Andrei Aldea (chitara solo, vioara, blockflotte, mini-moog, voce)
Dan Badulescu (chitara)
Corneliu Bibi Ionescu (bas)
Mihai Cernea (tobe)
Idu Barbu (clape)
1977:
Dan Andrei Aldea (chitara solo, vioara, blockflotte, mini-moog, voce)
Corneliu Bibi Ionescu (bas)
Mihai Cernea (tobe)
Nicolae Enache (clape)
1983:
Sorin Chifiriuc (chitara solo, voce)
Corneliu Bibi Ionescu (bas)
Mihai Cernea (tobe)
Edwin Surin (clape)
Doru Apreotesei (clape)
Discografie:
Sfinx 1
(1972, single, „Sir de cocori”, Languir me fait”)
Sfinx 2 (1974, EP, „Coborase primavara”, „Ziua ta”, „Fiii soarelui”, „Peste varfuri”)
Lume alba (1975, LP)
Sfinx 3 (1978, EP, „Din nou acasa”, „Zmeul”, „Fetele albine”)
Zalmoxe (1979, LP, re-editat pe CD in 1994)
Sfinx 4 (1980, single, „Focuri vii”, „’49-’50”)
Sfinx (1983, LP)
DAN ANDREI ALDEA solo:
„Zece arici inamorati/Noi nu ne temem” (1978, single)

Din aceeasi zona:
Genesis – The Lamb Lies Down On Broadway
Yes – Close To The Edge
Post Scriptum – Post Scriptum

Povestea formatiei Sfinx incepe in vara anului1963 (mai mult…)

Eram copil cand formatia MONDIAL intrase in istorie.Mai stie cineva componenta trupei?

De curand am primit un email care m-a pus pe ganduri, eu fiind un impatimit al jocolui LOTO.Iata email:

Academia de Studii Economice
Catedra de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune
LOTO – TEAPA NATIONALA
Potul de 10 mil euro de saptamana asta a declansat isteria „Loto 6/49 in Romania ! Tot romanul, impatimit al jocului sau din contra jucator de ocazie, a inceput sa viseze
(mai mult…)

salut